Konsten att prioritera: tänk som en Jedimästare

Stress och tidshantering handlar ofta om att välja mellan två saker som pockar på: det som är viktigt och det som är brådskande. En klockren illustration för det är liknelsen om Jedimästaren.

Tänk dig att du är en Jedimästare (från Star Wars). Ditt livs kärlek är fångad i en brinnande byggnad, och du skyndar dit för att rädda din prinsessa. Hon representerar allt som verkligen är viktigt i ditt liv; dina drömmar, din passion och ditt mål.

jedi-master
Men olyckligtvis stoppas du din av en arme med fientliga stormtroopers, som öppnar eld. Du måste förstås gör allt du kan för att undvika att bli dödad. Dessa fiender kan liknas vid en brådskande distraktion, som hindrar dig från att nå ditt mål (i det här fallet att rädda din prinsessa).

Så vad gör du? Dilemmat illustrerar livsutmaningen som vi alla står inför: den ständiga kampen mellan det som är mest viktigt och mest brådskande.

Läs fortsättningen på Jedi-liknelsen här, hur hjälten gör för att kunna rädda prinsessan i slutändan och några tips för att prioritera och hålla fokus i våra egna liv.

jediprioritering

Liknelsen och bilderna kommer från Oliver Emberton och bloggen Leading a better life.

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *