Kanske handlar det lika mycket om att lyssna

Idag hade vi avslutning på den sjätte och sista öppna utbildningen i storytelling inom projektet Västerbotten – berättarnas län. Den här gången i Lycksele. I sammanlagt 18 kursdagar har jag och Marianne Folkedotter ägnat åt att hjälpa 75-talet deltagare att skapa varsin berättelse om sin verksamhet.

Avslutningsdagarna handlar om att bearbeta sin skriftliga story till en levande muntlig presentation. Ett moment som kan vara både nervöst och otroligt underhållande. Och jag tror faktiskt att en av framgångsfaktorerna för den här kursen (som fått så mycket lovord av deltagarna) handlar om lyssnande. Att skapa ett klimat där deltagarna aktivt lyssnar på varandras historier, och visserligen ger konstruktiv feedback, men kanske mest av allt finns där med stora öron och stort hjärta.

När någon verkligen lyssnar på det man har att säga så blir det automatiskt mer nerv och viktigt innehåll!

IMG_7835

IMG_7826

IMG_7831

IMG_7833

IMG_7867

IMG_7870

Jag och Marianne Folkedotter har skapat kursen tillsammans, stött och blött ämnet corporate storytelling från olika infallsvinklar, förfinat och justerat under resans gång och till slut hittat en metod som är fantastisk rolig och effektiv att jobba efter.

Från och med i höst går vi åt varsitt håll. Jag kommer att ägna mig ännu mer åt verksamhetsaspekten för företag och organisation inom området storytelling och effektfulla presentationer, och fortsätta hålla kurser och föredrag om corporate storytelling på egen hand. Marianne kommer att fördjupa sig ännu mer i det konstnärliga och sceniska delen av berättandet.

Men en kurs till har vi kvar tillsammans, för de anställda på Västerbottens museum i Umeå, där Marianne har sin anställning som berättarantikvarie i länet.

Sen kan vi sörja. Och fira ett fantastiskt år! <3

Jenny_marianne

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *