Jobb, lek och att våga

Passion för sitt yrke, att leka på jobbet, framtidsfunderingar och om att vilja men inte våga. Tips om läsning och klipp på temat utveckling.

* Leo Babuta som skriver Zen habits, en av världens kändaste livsstilsbloggar, har sammanfattat sina tolv bästa inlägg.

* Vad är du passionerad för? Jag brukar ställa den frågan vid utbildningar ibland, och här skriver Michelle Burleson skriver ett inlägg på Work Awsome om vikten av att verkligen gilla det man gör. Hennes avslutande fråga: Vad vill du bli när du blir stor? funderar jag själv fortfarande ibland på… ;o)

* Att leka på jobbet, kan det vara en lösning?

* Shift education skriver om möten mellan människor, och tipsar om JK Rawlings tänkvärda Harvardtal.

* Och så lite motvikt – eller snarare eftertänksamhet, från Siri Wikander som bloggar på Nattens bibliotek. Blir man less på alla hurtiga råd som kanske inte alltid hjälper, så är det skönt att inse att Vissa saker kräver sin tid. (Många engagerade kommentarer)

* Sjumilakliv som funderat kring vad hon ångrat i livet, och kommit fram till att det bara är dom gånger hon velat, men inte vågat.

Och det, kära läsare, är faktiskt den anledning som avgjorde vår satsning på företagandet. Tanken ”jag vill inte ångra mig när jag blir gammal, att jag hade de här drömmarna men aldrig vågade ta steget” blev en drivkraft att faktiskt göra slag i saken och ta steget fullt ut i företagsvärlden. Om det här är något jag vill göra resten av livet återstår att se, men det är en passion här och nu – och något jag är riktigt stolt över att jag vågade testa.

Foto: Marinka van Holten via Stockxchng.

Relaterat inlägg:

Ledarskap, motivation, öppenhet och annat

4 reaktioner till “Jobb, lek och att våga”

  1. Jenny Eklund

    Tack själv för en intressant och tänkvärd blogg!

  2. Cecilia Bengtsson

    Tack för bra blogginlägg och med olika perspektiv kring detta. Jag gillar också din rubrik. Personligen tror jag på att fler borde våga mer (inklusive mig själv) Jag tänker att leka för vuxna handlar om att dagdrömma, fantisera och pröva – vilket kan leda till utveckling!

  3. Jenny Eklund

    Cecilia: Vad roligt att du gillar inlägget. Bra sagt om lekfullhet/fantasier för vuxna som en väg till utveckling!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *