Invigning av Leia Accelerator

Invigningar är alltid festliga, pirriga och fulla av finklädda människor, mingel, skratt och anspänning. Dagens tillställning på Leia Accelerator* var inget undantag. Men lite extra pirrigt var det eftersom jag var en av alla arrangörer.

Hedersgästen Linda Skugge var inbjuden för att berätta om sitt företagande. Jag fick uppdraget att intervjua henne från scenen, och det blev ett spännande 45-minuterspass.

Linda må vara en omdebatterad person, men som företagare kan jag tycka att hon är en uppfriskande fläkt. Inställningen att vad som helst är möjligt, bara man ger sig sjutton på det, är inspirerande. Och nog lockade hon fram ett och annat igenkännande skratt med sina hårda domar om hur ofattbart segt det kan vara som anställd, och vilka långa beslutvägar som ofta finns i större organisationer. ”Jag förstår inte hur någon kan vilja vara anställd, att jobba åt någon annan som bestämmer över en och tjänar alla pengar”.

Jag och kollegan Anja Säker fick också prata massor om sociala medier, i vårt lilla besöksrum. Det är ett fascinerande ämnesområde. Den första reaktionen är ofta  skeptisk: ”Meh! Det där med Internet, det verkar vara så jobbigt och är inget för mig.” Men sedan, när man fått förklara och visa på möjligheterna, blir de flesta intresserade och vill veta mer.

Broschyrerna tog i alla fall slut, så nu måste vi trycka upp fler. Senare i höst drar kurserna igång.

Men nu är det dags att krypa upp i soffan och pusta ut efter en intensiv dag. Jag är i alla fall stolt över att få ha varit delaktig i den här satsningen och tror uppriktigt att Leia Accelerator kommer att växa blir något att räkna med i framtiden!

 

Leiainvigning_bakelser

Leia_lyssna

Några som uppmärksammat dagen:

Linda Skugge bloggar om Jenny Eklund

Bilder från invigningen, på Magmas hemsida.

* Bakgrunden till Leia Accelerator:
Några företagsamma kvinnor i föreningen Magma såg att de saknade dagliga naturliga mötesplatser för samarbete och idéutveckling med andra företagsamma kvinnor. De bestämde sig att göra något, och två år senare är företagshotellet invigt. Leia är en accelerator, som ska stötta kvinnliga företagare på olika sätt.

Vårt företag Konkret hyr konferensrum för utbildningar i de snygga nya lokalerna, men man kan givetvis också hyra arbetsrum eller samtalsrum.

3 reaktioner till “Invigning av Leia Accelerator”

  1. Eva

    Oj vad vad bra du var idag! Lugn och trygg och saklig med glimtn i ögat, och återkom hela tiden til ämnet. Jag blev imponerad. Du borde jobba mer som moderator.

  2. Jenny

    Tack Eva, det värmde! Det gör jag ju gärna också… ;o)

  3. Pingback: 2009 i sammanfattning | Konkret

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *