Inför årsskiftet – se framåt och tillbaka

skrivblockSnart nytt år igen, och som alltid blir det ett tillfälle för reflektion och omstart. Själv brukar jag skriva ett brev till mig själv vid varje årsskifte, där jag reflekterar över året som gått och sätter ord på vad jag vill få ut av nästa år. Nästan aldrig blev det som jag hade tänkt ett år tidigare, vilket gör det till en spännande process att följa från år till år. Givetvis är nyår också ett tillfälle att sätta nya mål, men de försöker jag bryta ner till kortare hållpunkter (helst inte längre än tre månader framöver, för att kunna ha överblick).

Vill passa på att ge några tips som kan vara till hjälp vid nystart och årsskifte. Först, två texter som jag tidigare publicerat på mereffekt.nu, som passar in i sammanhanget.

Sen kan man göra processen ännu mer systematisk. Det finns ett gäng från Ungern som skapat en ny tjänst, en årskompass man kan ladda ner via YearCompass. Fullt med frågor som hjälper en att analysera året som gått och sätta mål och planer för nästa. Gillar deras ansats: ”Make tea and cookies, invite your friends, fill out the YearCompass booklet, have a great evening together.”

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *