Om Jenny Eklund

Home / Om Jenny / Om Jenny Eklund

Jenny Eklund, Sprind

Jag kan inte låta bli att ständigt lockas av utveckling. Att förverkliga en idé; att med blod, svett och tårar bestiga en bergstopp, njuta av utsikten och sedan plötsligt upptäcka att det finns en ny och minst lika spännande bergstopp längre fram… Inspirerad klättrar jag vidare och tar gärna andra med mig på färden.

Tre ord som andra använt för beskriva mig och min yrkesroll är superkommunikatör, facilitator* och bakpulver, eftersom jag ofta tillför något som kan hjälpa människor och verksamheter att växa och få mer effekt i jobbet och livet.

Jag har en talang för att snabbt hitta kärnan, det viktigaste, i en idé eller ett budskap, och sätt att utveckla det till nästa nivå. Rent konkret ägnar jag min arbetstid åt tre olika områden: processledare för projekt och satsningar, utbildare och föreläsare (inom ämnesområdena kommunikation och lärande), samt professionell coach och “personlig tränare” för alla som utvecklas till nästa nivå. Allt görs med samma passion, nyfikenhet, kompetens och medmänsklighet.

Och oavsett om jag startar en ny verksamhet, håller en utbildning i presentationskonst, leder en workshop i hur man får mer effekt i jobbet och livet, deltar i ett styrelsemöte eller coachar en chefsklient på andra sidan jorden, så är det samma grundläggande fråga som genomsyrar innehållet och driver framåt: Använder vi vår tid till det som är viktigast, det som verkligen spelar roll?

Här hittar du information om de satsningar som jag är engagerad i just nu.

Kortfakta

Företag och verksamheter: Sprind AB är basen för verksamheten. Dessutom är jag inblandad i en rad andra satsningar och har nyligen startat stiftelsen Good Heart Foundation. Har min bas i Umeå, men jobbar mot hela landet.

Kunder: Till mig kommer de som

  • vill komma till nästa nivå i sin verksamhet (höja ribban)
  • vill nå ut, till exempel med ett budskap eller en presentation
  • vill nå in, öka sin inre styrka och fokus.

Expertis: Processledning, grupputveckling, kommunikationsstrategier, corporate storytelling, presentationskonst, personlig utveckling, entreprenörsskap, moderator, professionell coachning.

Förbättringspotential: Tomprat. Matlagning. Att behärska mig som språkpolis…Jenny_cafe_500

Stolt över: Att jag ständigt utmanar min comfort zone och aldrig fastnar. Att jag vågade följa mitt hjärta och driva företag på ett personligt sätt. Och mina tre barn förstås.

Ger energi: Naturen, böcker och internet skulle jag aldrig kunna vara utan.

Liknelse: Jag är ofta den där ”någon” som kommer utifrån och snabbt kan identifiera och stötta i det behövs för att komma vidare. Som den lilla mängden bikarbonat som får innehållet i en stor smet att växa till det dubbla. Jag är bra på att tänka storslaget, intuitivt och och superkonkret på samma gång. Att lyssna på, stötta, utmana och peppa mina kunder, klienter och kursdeltagare så att de alltid kommer framåt.

Drivkraft: Jag vill skapa värdefulla möten och meningsfulla insatser – som gör skillnad för mig själv och andra. Den bästa belöningen är när jag får se”of course”-insikter vakna till liv hos både kunder, kursdeltagare och klienter, och får vara med om deras nytändning. Jag strävar aldrig efter att andra ska bli imponerade av mig – utan att de ska bli imponerade av sig själva, efter att vi mötts. Då har jag lyckats!

Bakgrund: Arbetade inom inom medie- och kommunikationsbranschen under 15 år, som journalist inom radio, TV, tidning och webb innan jag 2010 hoppade av ekorrhjulet och satsade på egen verksamhet. Under åren som gått har jag till min stora glädje blivit blivit flerfaldigt prisbelönad för olika utbildningsinsatser och projekt och med jämna mellanrum kompletterat min kompetens med professionell coachutbildning och andra utvecklingsverktyg.

Grundare av satsningar som Skriv ditt liv (handbok och utbildningskoncept) och Mer Effekt (E-bok, inspirationsbrev och webbkurser om att göra rätt saker och använda tiden till det som är viktigt.), producent av radioprogramserier som Så var det då och En glimt av livetHär finns en längre beskrivning av min bakgrund.

(*Facilitator är en person som arbetar med att hjälpa en grupp människor att arbeta mot ett gemensamt resultat. Facilitatorn koncentrerar sig på processen och lyssnar på alla inblandade för att ge rum åt de krafter som hjälper gruppen till samma mål.)

Sagt om Jenny på sistone (plats för skryt alltså):

”Jenny Eklund levererar, med såväl kompetens som engagemang, och med både hjärta och hjärna. Resultatet blir över förväntan. Högsta betyg!”
/Anna-Lena Bergman, chef på Elevhälsan i Umeå kommun

”Jenny är mycket inspirerande. Smarthet och värme i kombination!”
/LMW

”Jag har aldrig tidigare stött på någon som så snabbt och effektivt som Jenny kan plocka fram och fånga upp vad som är det mest väsentliga i satsning. Och (ännu bättre…) som lika effektivt och samtidigt ödmjukt hela tiden hjälper till att förbättra och utveckla verksamheten.”
/Anders Karlsson, Region Västerbotten

”Jenny har en fantastiska förmåga att handleda och få fram många bra saker vi alla bär på utan att själva förstå det.”
/verksamhetschef och coachklient

Jenny Eklund är fantastisk på att ta det självklara till en nivå som träffar. Grattis till alla som anlitar henne som utbildare och coach.” /Petra Liuski

”Stort tack och wow! Vad bra du är! Det är så behagligt att lyssna på dig och du förmedlar så många användbara tankesätt att applicera på det egna livet. Jag känner mig inspirerad och stark efter din föreläsning. Det är som att det du säger sugs in i inte bara hjärnan, utan kroppen också. Knasig förklaring, men det är så det känns.”
/Victoria Kjellqvist, arrangör
”Jag tänkte, vad kan en person egentligen åstadkomma på en timme? Mina problem med mitt arbete kändes svårdefinierade och omöjliga att förändra. Jag var less, uppgiven, frustrerad och bitter. Efter en timme med Jenny klev jag ut positiv, energifylld och målmedveten.” (Läs mer här)
/Josef Lindell

Här kan du läsa fler referenser och utvärderingar.

Mer information

Foton: Malin Grönberg samt Samuel Pettersson på Picture lake fotografi

Kontakt

Skicka ett meddelande om du snabbt vill komma i kontakt med mig, så återkommer jag snarast till dig!

Ej läsbart? Byt text. captcha txt