Jenny Eklund, Sprind

Processledare eller kickstarter är kanske det de ord som närmast beskriver min yrkesroll idag. (Eller kanske livsninja, som jag blev kallad nyligen?) Jag är passionerat intresserad av att hjälpa människor och verksamheter att komma vidare när de fastnat, och få mer effekt i jobbet och livet!

Jag har en talang för att snabbt identifiera kärnan, det viktigaste, i en idé eller ett budskap, och hitta sätt att kommunicera det på ett effektivt sätt – eller utveckla det till nästa nivå. Jag jobbar med progression från strategiskt nivå till praktisk planering i organisationer och projekt, samt utveckling på ett personligt plan för medarbetare och chefer.

Rent konkret handlar det om process- och projektledning, utbildningar, workshops för arbetsgrupper, föreläsningar, coachning och handledning. Kommunikationsfrågor är en expertis som jag alltid bär med mig, efter 15 som år journalist och kommunikatör i mitt ”gamla” yrkesliv – något som också avspeglas i de moderatorsuppdrag jag gör.

Och oavsett om jag startar en ny verksamhet, håller en utbildning i presentationskonst, leder en workshop i hur man får mer effekt i jobbet och livet, deltar i ett styrelsemöte eller coachar en chefsklient på andra sidan jorden, så är det samma grundläggande fråga som genomsyrar innehållet och driver framåt: Använder vi vår tid till det som är viktigast, det som verkligen spelar roll? (Mer om det i mitt favoritcitat här nedanför)

Kortfakta

Företag och verksamheterSprind Kompetens är basen för all kommunikations-, coachnings- och utbildningsverksamhet. Processledning och förändringsprojekt jobbar jag med via OC Process & Innovation Partners AB. Dessutom är jag inblandad i en rad andra satsningar. Har min bas i Umeå, men jobbar mot hela landet. Här hittar du information om de satsningar som jag är engagerad i just nu.

Kunder: Till mig kommer de som

  • vill komma till nästa nivå i sin verksamhet (höja ribban)
  • vill nå ut, till exempel med ett budskap eller en presentation
  • vill nå in, öka sin inre styrka och fokus.

Bra på: Jag är ofta den där ”någon” som kommer utifrån och snabbt kan identifiera och stötta i det behövs för att komma vidare. Som den lilla mängden bikarbonat som får innehållet i en stor smet att växa till det dubbla. Jag är bra på att tänka storslaget, intuitivt och och superkonkret på samma gång. Att lyssna på, stötta, utmana och peppa företag, medarbetare och kursdeltagare så att de alltid kommer framåt.

Expertis: Processledning, grupputveckling, professionell coachning, entreprenörsskap, kommunikationsstrategier, moderator, presentationsteknik, corporate storytelling.
Jenny_cafe_500

Drivkraft: Jag vill skapa värdefulla möten och meningsfulla insatser – som gör skillnad för mig själv och andra. Den bästa belöningen är när jag får se”of course”-insikter vakna till liv hos både kunder, kursdeltagare och klienter, och får vara med om deras nytändning. Jag strävar aldrig efter att andra ska bli imponerade av mig – utan att de ska bli imponerade av sig själva, efter att vi mötts och jobbat tillsammans. Då har jag lyckats!

Stolt över: Att jag ständigt utmanar min comfort zone och aldrig fastnar. Att jag vågade följa mitt hjärta och driva företag på ett personligt sätt. Och mina tre barn förstås.

Förbättringspotential: Tomprat. Matlagning. Att behärska mig som språkpolis …

Ger energi: Naturen, böcker och internet, är tre saker som ger påfyllning. Människor som vill utmanas och utvecklas, inspirerar mig också.

Bakgrund:

Arbetade inom inom medie- och kommunikationsbranschen under 15 år, som journalist inom radio, TV, tidning och webb innan jag 2010 hoppade av ekorrhjulet och satsade på egen verksamhet. Under åren som gått har jag till min stora glädje blivit blivit flerfaldigt prisbelönad för olika utbildningsinsatser och projekt och med jämna mellanrum kompletterat min kompetens med professionell coachutbildning och andra utvecklingsverktyg.

Grundare av satsningar som Skriv ditt liv (handbok och utbildningskoncept) och Mer Effekt (E-bok, inspirationsbrev och webbkurser om att göra rätt saker och använda tiden till det som är viktigt.), producent av radioprogramserier som Så var det då och En glimt av livet. Jag bloggar också om min vardag som entreprenör här på min personliga sajt jennyeklund.se.

Favoritcitat:

”Working hard is good, but getting things done is better.
Look to see how you are spending your day. Are you accomplishing anything? Anything that matters?
You have only so much time here. Don´t waste it. If you are really putting in at lot of effort but not getting much done that matters, take a look at that. That´s all I´m saying. Take a look.”
/Neale Donald Walsch.

Mer information

Foton: Malin Grönberg 

Sagt om Jenny på sistone (plats för skryt alltså):

”Jenny Eklund levererar, med såväl kompetens som engagemang, och med både hjärta och hjärna. Resultatet blir över förväntan. Högsta betyg!”
/Anna-Lena Bergman, chef på Elevhälsan i Umeå kommun

”Jenny är mycket inspirerande. Smarthet och värme i kombination!”
/LMW

”Jag har aldrig tidigare stött på någon som så snabbt och effektivt som Jenny kan plocka fram och fånga upp vad som är det mest väsentliga i satsning. Och (ännu bättre…) som lika effektivt och samtidigt ödmjukt hela tiden hjälper till att förbättra och utveckla verksamheten.”
/Anders Karlsson, Region Västerbotten

”Jenny har en fantastiska förmåga att handleda och få fram många bra saker vi alla bär på utan att själva förstå det.”
/verksamhetschef och coachklient

Jenny Eklund är fantastisk på att ta det självklara till en nivå som träffar. Grattis till alla som anlitar henne som utbildare och coach.” /Petra Liuski

”Stort tack och wow! Vad bra du är! Det är så behagligt att lyssna på dig och du förmedlar så många användbara tankesätt att applicera på det egna livet. Jag känner mig inspirerad och stark efter din föreläsning. Det är som att det du säger sugs in i inte bara hjärnan, utan kroppen också. Knasig förklaring, men det är så det känns.”
/Victoria Kjellqvist, arrangör
”Jag tänkte, vad kan en person egentligen åstadkomma på en timme? Mina problem med mitt arbete kändes svårdefinierade och omöjliga att förändra. Jag var less, uppgiven, frustrerad och bitter. Efter en timme med Jenny klev jag ut positiv, energifylld och målmedveten.” (Läs mer här)
/Josef Lindell

Här kan du läsa fler referenser och utvärderingar.