Jenny Eklund, Sprind

Processledare eller kickstarter är kanske det de ord som närmast beskriver min yrkesroll numera. Jag har en passion och talang för att boosta transformation hos såväl personer som organisationer. Att ta en satsning eller en utmaning från idé till färdigt resultat – som ger effekt och gör skillnad.

Rent konkret handlar jobbuppdragen en hel del om processledning för nyskapande satsningar, eller workshops och handledning för arbetsgrupper, professionell coachning till förändringsbenägna ledare, och en och annan föreläsning. Effektiv kommunikation är en expertis som jag också bär med mig från tidigare yrkesliv, vilket får utlopp i uppdrag som moderator eller senior rådgivare för strategisk kommunikation.

Drivkraft

Oavsett om jag faciliterar ett nytt samverkansprojekt, leder en workshop i hur man får mer effekt i jobbet och livet, deltar i ett styrelsemöte eller coachar en chefsklient på andra sidan jorden, så är det samma grundläggande fråga som genomsyrar innehållet och driver framåt: Använder vi vår tid till det som är viktigast, det som verkligen spelar roll? (Mer om det i mitt favoritcitat på förstasidan på denna sajt)

Jag vill skapa värdefulla möten och meningsfulla insatser – som gör skillnad för mig själv och andra. Den bästa belöningen är när jag får se”of course”-insikter vakna till liv hos både samarbetspartners och klienter, och får vara med om deras nytändning. Jag strävar aldrig efter att andra ska bli imponerade av mig – utan att de ska bli imponerade av sig själva, efter att vi mötts och jobbat tillsammans. Då har jag lyckats!

Aktuella satsningar

En sak i taget är inte riktigt min grej. Tycker om att ha många olika järn i elden, frihet för mig är förändring, variation och utveckling. Här är några av de satsningar som jag just nu är engagerad i – på olika sätt.

Sprind är mitt eget personliga företag, där jag coachar och handleder klienter i utvecklingsprocesser, föreläser om förändringsfrågor samt är moderator vid konferenser och arrangemang.

OC Transformation Partners innehåller vårt konsultteam av proffsiga, drivna och trevliga process- och projektledare. OC faciliterar partnerskapssatsningar mellan offentlig och privat sektor, och leder förändringsfrågor och innovationsprocesser i organisationer vi arbetar med. Jag äJenny_cafe_500r grundare och delägare i OC.

Jag är också involverad i andra företag på ett hörn, och sitter med i olika styrelser; bland annat Västerbottens Handelskammares södra krets.

Kunder: Till mig kommer de som

  • vill komma till nästa nivå i sin verksamhet (höja ribban i en satsning eller organisation)
  • vill nå ut, till exempel med ett budskap eller en presentation
  • vill nå in, öka sin inre styrka och fokus.

 

Bakgrund och tidigare satsningar

Arbetade inom inom medie- och kommunikationsbranschen under 15 år, som journalist och redaktör inom radio, TV, tidning och webb innan jag 2010 hoppade av ekorrhjulet och satsade på egen verksamhet. Under åren som gått har jag till min stora glädje blivit blivit flerfaldigt prisbelönad för olika utbildningsinsatser och projekt och med jämna mellanrum kompletterat min kompetens med professionell coachutbildning och andra utvecklingsverktyg.

Grundare av satsningar som Skriv ditt liv (handbok och utbildningsprogram) och konceptetkonceptet Mereffekt.nu, som erbjöd tidlösa tips och inspiration till alla som vill få ut mer av livet och jobbet. (Aktivt 2010-2015. Här på min blogg har jag samlat alla krönikor och texter). Oroducent av radioprogramserier som Så var det då och En glimt av livet.

Summay in english

Experienced and award-winning entrepreneur, with focus on development processes and leading change. Capacity building and communication strategist, moderator and professional coach – facilitating growth for organizations, teams and individuals. Has a great talent for supporting transformation from idea to concrete output and a track record for contributing to impact.

Author of three books and creator of numerous radio programs and online magazines. Personal qualities: committed, driven, quick-witted, clear and empathetic. Mother of three.

Native language: Swedish. Fluent in English.

Mer information

Foton: Malin Grönberg 

Sagt om Jenny på sistone (plats för skryt alltså):

”Jenny Eklund levererar, med såväl kompetens som engagemang, och med både hjärta och hjärna. Resultatet blir över förväntan. Högsta betyg!”
/Anna-Lena Bergman, chef på Elevhälsan i Umeå kommun

”Jenny är mycket inspirerande. Smarthet och värme i kombination!”
/LMW

”Jag har aldrig tidigare stött på någon som så snabbt och effektivt som Jenny kan plocka fram och fånga upp vad som är det mest väsentliga i satsning. Och (ännu bättre…) som lika effektivt och samtidigt ödmjukt hela tiden hjälper till att förbättra och utveckla verksamheten.”
/Anders Karlsson, Region Västerbotten

”Jenny har en fantastiska förmåga att handleda och få fram många bra saker vi alla bär på utan att själva förstå det.”
/verksamhetschef och coachklient

Jenny Eklund är fantastisk på att ta det självklara till en nivå som träffar. Grattis till alla som anlitar henne som utbildare och coach.” /Petra Liuski

”Stort tack och wow! Vad bra du är! Det är så behagligt att lyssna på dig och du förmedlar så många användbara tankesätt att applicera på det egna livet. Jag känner mig inspirerad och stark efter din föreläsning. Det är som att det du säger sugs in i inte bara hjärnan, utan kroppen också. Knasig förklaring, men det är så det känns.”
/Victoria Kjellqvist, arrangör
”Jag tänkte, vad kan en person egentligen åstadkomma på en timme? Mina problem med mitt arbete kändes svårdefinierade och omöjliga att förändra. Jag var less, uppgiven, frustrerad och bitter. Efter en timme med Jenny klev jag ut positiv, energifylld och målmedveten.” (Läs mer här)
/Josef Lindell

Här kan du läsa fler referenser och utvärderingar.