Jag kan inte låta bli att ständigt lockas av utveckling. Att förverkliga en idé; att med blod, svett och tårar bestiga en bergstopp, njuta av utsikten och sedan plötsligt upptäcka att det finns en ny och minst lika spännande bergstopp längre fram… Inspirerad klättrar jag vidare och tar gärna andra med mig på färden.

Jag jobbar med att förverkliga egna drömmar och satsningar – men också med att hjälpa andra förverkliga sina.

Jag skulle kanske kunna kalla mig samhällsentreprenör och kickstarter, där jag på olika sätt jobbar för att stötta människor och verksamheter få mer effekt i jobbet och livet. Att hitta kärnan, det viktigaste, i sin verksamhet eller ett budskap och utveckla det till nästa nivå. Arbetet sker från tre olika håll: dels som igångsättare/grundare för en rad olika satsningar, dels som utbildare för grupper inom kommunikation och utveckling och dels som personlig coach för de som vill ha guidning vidare på sin livsväg. Allt görs med samma passion, nyfikenhet, kompetens och medmänsklighet.

Här hittar du information om de satsningar som jag är engagerad i just nu.

Frihet att skapa sitt eget liv är centralt för mig. Det finns ett klockrent citat som illustrerar det; ”When writing the story of your life, be sure that no one else hold the pen.” För mig tog det nästan 40 år att inse hur jag skulle göra för att själv hålla i pennan, och faktiskt bli författaren – inte bara huvudpersonen – i mitt liv. Den historien om hur jag hoppade av ekorrhjulet brukar jag berätta mer om när jag föreläser, och givetvis finns de erfarenheterna med som en bas i allt jag gör nuförtiden.

Jag älskar att driva satsningar framåt, har ända sedan barnsben haft en naturlig fallenhet för utbildning och att driva på utveckling. Föga förvånande med tanke på min bakgrund (jobbade 15 år som journalist och redaktör) älskar jag också ordet och hur man kan använda dess kraft i olika sammanhang.

Och oavsett om jag startar en ny verksamhet, håller en utbildning i presentationsteknik, leder en workshop i hur man får mer effekt i jobbet och livet, deltar i ett styrelsemöte eller coachar en chefsklient på andra sidan jorden, så är det samma fråga som genomsyrar innehållet och driver framåt: Använder vi vår tid till det som är viktigast, det som verkligen spelar roll?

Belöningen för mig är att få se glimtar av glädje, kraft och inspiration tändas hos andra, att få vara med och guida och vara medvandrare en bit på vägen uppför det där berget som tidigare verkade vara så oöverstigligt. Att njuta av utsikter och insikter tillsammans, för att sedan fortsätta våra egna stigar vidare. Mot nya äventyr.

Kortfakta

Företag och verksamheter: Grundare av olika satsningar inom Good Heart Group AB och stiftelsen Good Heart Foundation. Konsultuppdrag och utbildningar görs via familjeföretaget Sprind Kompetens AB.

Politik: Fullmäktigeledamot för MP i Västerbottens läns landsting.

På gång: Här kan du läsa mer om de satsningar, koncept och utbildningar som är aktuella just nu.

Mission: Att varje dag få göra skillnad för en annan människa.

Kompetens: Jag har en talang för att väldigt snabbt “hitta grejen” inom vilket ämne eller problem som helst – och komma på en väg hur man skulle kunna utveckla det. Har en bakgrund inom medie- och kommunikationsbranschen under 15 år, som journalist inom radio, TV, tidning och webb. Numera föreläsare, inspiratör och utbildare och blivit flerfaldigt prisbelönad för olika utbildningsinsatser och projekt (se längst ner på sidan). Sedan 2010 entreprenör på heltid, vidareutbildat mig inom professionell coachning, styrelsearbete och energibehandlingar och kombinerar numera alla dessa erfarenheter i en mix. Står med det ena benet i den intuitiva inre mänskliga världen och det andra benet i den superkonkreta och resultatinriktade yttre världen och anser att båda verkligen behövs för att få balans. Mer om min jobbprofil finns här.

Sagt om Jenny på sistone:

“Jenny är mycket inspirerande. Smarthet och värme i kombination!”
/LMW

“Jag har aldrig tidigare stött på någon som så snabbt och effektivt som Jenny kan plocka fram och fånga upp vad som är det mest väsentliga i satsning. Och (ännu bättre…) som lika effektivt och samtidigt ödmjukt hela tiden hjälper till att förbättra och utveckla verksamheten.”
/Anders Karlsson, Region Västerbotten

“Jenny har en fantastiska förmåga att handleda och få fram många bra saker vi alla bär på utan att själva förstå det.”
/verksamhetschef och coachklient

“Stort tack och wow! Vad bra du är! Det är så behagligt att lyssna på dig och du förmedlar så många användbara tankesätt att applicera på det egna livet. Jag känner mig inspirerad och stark efter din föreläsning. Det är som att det du säger sugs in i inte bara hjärnan, utan kroppen också. Knasig förklaring, men det är så det känns.
Det var så härligt att se att alla lyssnade så intensivt och det kändes att de verkligen tog till sig budskapet. Det var mycket, mycket uppskattat.”
/Victoria Kjellqvist, arrangör av en inspirationsföreläsning som Jenny höll
“Jag tänkte, vad kan en person egentligen åstadkomma på en timme? Mina problem med mitt arbete kändes svårdefinierade och omöjliga att förändra. Jag var less, uppgiven, frustrerad och bitter. Efter en timme med Jenny klev jag ut positiv, energifylld och målmedveten.” (Läs mer här)
/Josef Lindell

“Jag har gått många kurser under min långa karriär. Säkert månader, om jag skulle slå ihop allt. Den här utbildningen har gett överlägset mest. Andra förstår nog inte ens hur värdefullt det här är!”
/Kursdeltagare efter en utbildningshelg i retorik och medieträning

Här kan du läsa fler referenser och utvärderingar.

Mer information

Foton: Malin Grönberg samt Samuel Pettersson på Picture lake fotografi

Favoritcitat

Priser och utmärkelser

Årets folkbildare, 2005. (tidningen Fönstret)
”Jenny Eklunds folkbildningsarbete visar på ett handgripligt sätt att varje människa är unik.”

Trampcykelpriset, 2007. (Föreningen Liv i Sverige)
”För sina kreativa idéer att inspirera äldre personer att dokumentera sina liv, för sina insatser som radiojournalist där hon lyft fram livsberättelser och för sitt arbete att via webben popularisera biblioteken genom att föra ut läsande och skrivande till nya grupper.”

Minabibliotek.se: (under JE:s ledning av sajten)
Nominerad, som första virtuella plats, till Årets bibliotek 2008 . “Webbplatsen är lockande och lätt att navigera på. Besökaren erbjuds ett rikligt smörgåsbord av läs, musik- och filmtips, kunskap och interaktivitet.” (DIK)
Minabibliotek.se var också under perioden mottagare av EU:s och FN:s offentliga priser European Public Sector Award och United Nations Public Sector Award för arbetet att nå ut till medborgarna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>