Höstens största evenemang: Invigningen av SEE Hållbarhetsvecka 2012

Så blev det äntligen dags! Efter flera veckors förberedelser kom den intensiva och inspirerande invigningsdagen av SEE Västerbottens hållbarhetsvecka.

mikProgrammet den 17 september på Nolia i Umeå var indelat i två block som sträckte sig över sex timmar. Ett eftermiddagspass med hundratalet funktionärer och arrangörer som bjöds på annorlunda statistikföreläsning, chokladprovning, afrikans dans, kommuners miljösamarbete över kontinenter och prisutdelning från SIDA.

Efter middagen flyttade vi över till stora salen där allmänheten anslöt sig och fick ta del av fyra olika modevisningar: från dåtidens vintage, nutidens lokalpolitiker och deras hållbara outfits och fantasifulla framtidskläder av lokala designers. Janne Bylund uppträdde, och det blev föreläsning och prat om hur man kan ta en miljon olika små steg för ett mer hållbart liv och sist men inte minst den oförglömlige poeten och musikern Emil Jensen.

Sällan har jag haft så fullt upp både på scen och bakom kulisserna. Men just det ger också en extra skärpa, pirr och en blandning av stolthet och lättnad när allt är klart! Ett extra tack vill jag rikta till två av arrangörerna som i det tysta fixade och trixade med professionalitet och värme, och ordnade ett av årets roligaste uppdrag: Kristin Olsson och Inger Bäckström.

Dagen i bilder:

Bilderna bakom kulisserna är tagna med min mobilkamera. Bilderna på mig på scen är tagna av Thomas Fritz och resten är tagna av Mariann Holmberg från Region Västerbotten.

hair

ljudtekniker-andreas

Seeinvigning_3
Kommunalrådet Lennart Holmlund (th) och SIDAs Joachim Beijmo

gladmoderatoronthegoSeeinvigning

scenjenny_600
Nu är vi på g i stora salen!
Bylund
Janne Bylund uppträdde.

modeller

modevisning

mode_see
Modevisning med hållbara kläder
politiker_see
Politiker och chefer i arrangörsgruppen fick också gå på catwalken.

 

scenintervju_6001
Scenintervju med modevisningens kreatör Helene Idahl.

vjuarhelene1

EmilJensen
Genialiske Emil Jensen uppträdde.
Glad och nöjd moderator efter slutfört uppdrag.
Glad och nöjd moderator efter slutfört uppdrag.
glassjenny1
Pustar ut med Ben & Jerry hemma i soffan efteråt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *