Högtidlig premiär för landstingsfullmäktige

Så var det äntligen dags för att tjänstgöra i Landstingsfullmäktige för första gången efter valet, då jag lite överraskande blev inkryssad som ordinarie ledamot. Plats 57 kommer att vara min under de kommande fyra åren. Kändes riktigt högtidligt att infinna sig till de två fullspäckade dagarna i allmänhetens tjänst.

LTF_premiar

Myyyycket prat blev det. Som kommunikatör kan jag inte låta bli att fascineras över det strategiska spelet mellan partiföreträdare, där ingen egentligen lyssnar eller svarar på vad motparten säger eller efterlyser. Och de enorma bibborna med bakgrundsmaterial i formella skrivningar som är svåra att förstå, och den gamla och mallade sammanträdesformen som kanske inte är den mest konstruktiva för demokratisk dialog.

Här finns definitivt en förbättringspotential, vilket jag hoppas få kunna bidra till! Det är en av de frågor som vi i MP kommer att jobba för under mandatperioden; hur kan vi få en förbättrad (modern) kommunikation och ökad delaktighet i demokratiprocessen?

Men trots allt var det intressanta dagar och mycket att lära sig och ta in. Och som alltid gläds jag ända in i hjärtat åt människors otroliga engagemang i olika frågor! Ger hopp och inspiration.

Landstingsfullmktige-nov2014
Landstingsfullmäktige i Västerbotten, november 2014. Bilden kommer från Västerbottens-Kuriren som dokumenterade dagarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *