Glädjande omdöme från en långvarig samarbetspartner

Under två års tid (2011-2013) samarbetade jag med Elevhälsan i Umeå kommun. Det började med chefscoachning. Sedan hade jag kompetensutveckling med de 70-talet anställda; vi höll ett tiotal workshops med alla personalteam om Smarta möten. Nästa steg blev ett ledarskapsprogram som jag skapade och håll tillsammans med Janne Paulsson på JPU, där alla teamledare fick utbildning och coachning regelbundet under ett år.

heart stonesI en större upphandling som vi nu deltar i, behövs rekommendationer från tidigare uppdragsgivare. Det var mycket glädjande att få läsa chefen Anna-Lena Bergmans omdömen om vårt jobb, som damp ner i brevlådan idag. Såhär skriver hon bland annat om våra insatser:

”Jag valde att satsa på workshops om ”Smarta Möten” eftersom Elevhälsan behöver effektivisera den tid som ägnas åt möten så att de upplevs som effektiva och meningsfulla samt ger önskade resultat. Ledarskapsutbildningen – de sex teamledarna har ett krävande uppdrag och de behöver mer utbildning för att känna sig trygga i ledarrollen i de multiprofessionella teamen.

Min bedömning är att Sprind AB med Jenny Eklund som ansvarig gjorde ett utmärkt arbete. Alla medarbetare var nöjda med den utveckling de och teamen fick ta del av tack vare Jenny. De resurser vi satsade på dessa workshops och utbildningar gav mer än önskat och förväntat resultat.

Om coachning: Jag anser att coachning passar bra för ledare i utveckling, som därigenom deltar i en mål- och handlingsstyrd process. Coachning hjälper ledaren att hitta sin egen kunskap och kreativitet och ta nästa steg i livet. Coachen stödjer och utmanar individen eller teamet att nå målen.

Jag rekommenderar gärna Jenny Eklund och Sprind AB till liknande uppdrag. Jenny Eklund levererar, med såväl kompetens som engagemang, och med både hjärta och hjärna. Resultatet blir över förväntan. Högsta betyg!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *