Energiworkshop ger viktiga påminnelser

Dagens bästa respons:

”Jag är så tacksam för att jag och min väninna gick till fel sal och hamnade på din workshop idag. När vi skulle anmäla oss blev vi så besvikna att den var fullbokad, men nu gick vi till fel sal och så blev det helt rätt i slutändan. Tack för inspirationen och energikicken!”

Deltagare i Energiworkshopen på Umeå kommuns hälsodagar 2013.
Deltagare i Energiworkshopen på Umeå kommuns hälsodagar 2013.

Ja det har alltså varit energiworkshop igen. Efter föreläsningen 9 oktober i Sävar var det dags för årets insats på Umeå kommuns hälsodagar. En lovvärd satsning där teamet som jobbar med hälsofrågor erbjuder en mix av föredrag och verkstäder för alla kommunanställda under tre eftermiddagar per år.

Det finns flera anledningar till att jag verkligen är engagerad i de här frågorna. En viktig nyckel finns i Dalai Lamas kända svar på frågan om vad som förvånar honom mest. ”Människan. Hon offrar hälsan för att hon ska tjäna pengar. Sen offrar hon pengar för att få tillbaka hälsan. Och så är hon så angelägen om sin framtid att hon inte njuter av nuet. Följden blir att hon inte lever i nuet och inte heller i framtiden. Hon lever som om hon aldrig skulle dö. Och så dör hon utan att ens någonsin ha levt.”

Tyvärr har han rätt. De flesta av oss har levt såhär, eller är mitt i det så kallade ekorrhjulet och tänket som leder till den här bilden. Jag ser och möter ofta människor som upplever trötthet, uppgivenhet, livsstress, eller bara en allmän känsla av att inte räcka till allt som de skulle vilja (både mentalt och fysiskt). Och visserligen ligger en hel del orsaker i samhällsstrukturen som vi byggt upp, men det viktigaste jobbet gör vi själva. Det handlar om att ta hand om och värna om vår energi, våra tankar, vårt görande, så att det blir hållbart.

Därför känns det viktigt och meningsfullt att kunna bidra med tips och inspiration till alla som upplever att det svårt att ”få ihop allt”. Det blir mitt sätt att göra en insats.

Dessutom är det här saker jag själv ständigt måste och vill jobba med, utvecklas inom, för att kunna vara kreativ och för att orka i längden. Det är inget jag kan göra en gång för alla, utan något att ständigt återerövra i vardagen.

Utgångspunkten för innehållet i mina workshops är att jag tror att de flesta egentligen redan vet hur de borde göra, men att man kanske inte alltid har verktygen, insikten och kanske det vanligaste: att inte prioritera eller orka ta tag i det. Där kan jag/vi komma in och ge nycklar, inspiration, påminnelse och en liten spark i baken. 🙂

Själv är jag tacksam för att få möjligheten att göra det här jobbet och möta så många människor med liknande erfarenheter, som delar med sig av sina tankar. Ger massor med kraft!

Energi_Halsodagarna2_okt2013

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *