En ny version av Skriv ditt liv

Nu är det klart – det blir en omtryckning och helt ny version av handboken Skriv ditt liv under 2011. Den här veckan har jag träffat representanter för förlaget och påbörjat processen.

Det har gått fem år sedan jag samlade erfarenheterna från livsberättelseprojektet Skriv ditt liv, till handboken med samma namn. Det började som eget kursmaterial, och slutade med en tryckt bok. Trots minimal marknadsföring har boken har sålt bättre än någon hade väntat (för att vara en studiebok) och det gör att Premiss förlag, som haft hand om publiceringen av boken, vill – och vågar – satsa på en helt ny upplaga med nytryck.

Många beslut

Denna gång går studieförbundet Sensus in som medfinansiär av bokens tryckning, och vi hade möte för att diskutera formerna för den nya versionen. Hur ska den se ut? Vad ska den innehålla? Vad ska tas bort, vad ska läggas till? Vad ska titeln vara? Vilken är målgruppen? Vilka bilder ska vi ha, och vilket papper?

Själv bidrar jag med min arbetstid, och målet är att bli klar med den nya versionen till april – för att de övriga sedan ska hinna få boken klar att ta med till Bokmässan i Göteborg i november. Att göra böcker ger minimala inkomster men som före detta bokmal är det trots allt en kick och något väldigt speciellt att få se resultatet av ens tankar och arbete i just en färdig bok. Och att andra sen kan ha nytta av det blir som en bonus…

Nystart

Det ska också bli intressant att närma mig materialet på nytt. Fem år senare. Mycket har hänt sen dess, och jag gissar att jag kommer att vilja göra om det mesta…

Två förändringar är i alla fall helt bestämda: formatet och omslaget. Boken blir mindre (samma storlek som den svarta boken till höger här ovanför), får vikta pärmblad (säger man så?) och blir svartvit med en accentfärg i trycket. Dessutom är vi alla rörande överens om att den behöver en roligare omslagsbild. Frågan är bara vad? Men det ska förlagets formgivare föreslå.

Det är så coolt, jag känner mig nästan som en riktig författare. Men bara nästan. ;o)

Läs mer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *