En dyrbar gåva

När du lyssnar på en annan person, lyssna inte bara med intellektet, lyssna med hela kroppen.

Känn energifältet i din inre kropp medan du lyssnar. Det leder uppmärksamheten bort från tänkandet och skapar ett stilla rum som gör det möjligt för dig att verkligen lyssna utan att intellektet läger sig i. Du ger den andre personen utrymme – utrymme att vara. Det här är den mest dyrbara gåva du kan ge.

De flesta människor vet inte hur man lyssnar eftersom det mesta av deras uppmärksamhet upptas av tänkandet. De är mer uppmärksamma på det (sina egna tankar) än på vad den andra personen säger, och alls inte på det som verkligen betyder något: Den andra personens Varande bakom orden och intellektet. Du kan inte känna något annat Varande förutom genom ditt eget. Detta är början på insikten om och förverkligandet av enhet, vilket är detsamma som kärlek. På Varandets djupaste nivå är du ett med allt som är.

De flesta mänskliga relationer består till största delen av intellekt som samspelar med varandra – inte av människor som kommunicerar, som upplever sann gemenskap. Ingen relation kan blomstra på det sättet, och det är därför det uppstår så mycket konflikter i relationer. När intellektet styr ditt liv uppstår det ofrånkomligen konflikter, missämja och problem.

Att vara i kontakt med den inre kroppen skapar en klarhet och stillhet i vilket relationer kan blomstra.

– Eckhart Tolle

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *