En dag att minnas: TEDx Umeå!

tedx_2013

Jag älskar TED-talks. Under åren som har gått har videoklippen gett ständig inspiration, nya tankar, aha-upplevelser och förströelse. (Här är några favoriter sedan tidigare). Så när TEDx (oberoende organiserat TED-evenemang) skulle arrangeras för första gången i Umeå den 17 januari 2013 så var förstås glädjen och spänningen stor!

tedx_2013_biljettJag hade lyckan att få vara en av de hundra som var deltagare på eventet, och ta del av de 18 olika talen (nåja, 17, eftersom en punkt var en dansperformance) med både lokala och internationella talare. Så hur var det då?

För det första: nästan omöjligt att säga. Så många intryck, tankar, och upplevelser. Några tal fastnade mer i hjärtat än andra (som den på bilden, där den engelske professorn Michael West talade om hur man får team att bli effektiva och må bra), men samtidigt fanns det något guldkorn hos var och en som höll en miniföreläsning. Det bästa var snarare mixen av allt.

Och inte minst de idéer som dessa ord och tankar födde hos en själv! Det är mycket att smälta, och många idéer och slutsatser som ligger och gror idag.

Ted-talen var mellan 5 och 20 minuter långa, och jag blev ännu mer övertygad om att föreläsningar mycket sällan bör vara längre än 20 min.

Här är den officiella webbsidan för TEDx Umeå, där alla tal (som direktsändes) kommer att läggas ut när de är redigerade.

Efteråt var det tjusig middag på Sävargården.

tedx_2013_middag

tedx_2013_JE

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *