Effektluncher pågår och planeras

Gårdagen tillbringades i Ö-vik, med premiärarrangemanget av Effektlunch i stan (läs mer om Effektluncherna här) tillsammans med Jon Moraeus och Ingrid Lindelöw Berntson.

Trots kort varsel och strul med hastigt byte av restaurang dök det upp ett 35-tal personer för att luncha och lyssna på dagens inspirationsföreläsare Christina Moraeus. Det blev många tänkvärda ord och diskussioner, och det är precis sånt som gör att det är värt allt praktiskt slit med arrangemang och inbjudningar.

Planerar också för fullt inför den andra Effektlunchen i Umeå nästa vecka, på temat Personlig utveckling – självupptaget navelskåderi eller ett effektivt sätt att förändra världen? Är jättenöjd med den engagerade panel vi fått ihop och tror att det kan bli en intressant diskussion, inte minst med utgångspunkt från det här, den högst befogade kritiken mot överdrivet positivt tänkande.

Har fått frågan flera gånger de senaste veckorna om varför jag egentligen engagerar mig i Effekt? Varför jag dragit igång satsningen med bloggen och luncherna.

En del av svaret handlar just om det Christina Moraeus talade om igår. Att det är lite för sällan som det pågår riktiga MÖTEN mellan människor, och jag vill gärna verka för att skapa förutsättningar för just möten och mötesplatser. Online och offline. Att förutsättningslöst diskutera viktiga frågor, och på så vis bidra till någon slags förändring eller utveckling – kan det bli bättre?

Effektlunch i Övik 7 september 2010, med inspirerande talaren Christina Moraeus.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *