Duktiga flickor, professionella rykten och relationsbyggande

Jag skriver mycket för Mer Effekt i dessa dagar. Älskar att jag kan skriva om det som verkligen intresserar också mig själv, och att människor alltid ställer upp och delar med sig av sina tankar och erfarenheter i intervjuer. Läs gärna de nya texterna om nätverkande, professionella rykte, relationsbyggande direkt på sajten.

Just den här veckan handlar det om något som ligger mig väldigt nära om hjärtat: Duktiga flickor. Pernilla Alexandersson, som skrivit en bok i ämnet, slår ett slag för att reclaima ordet duktig flicka, och hävdar det jag själv också varit inne på länge; att duktiga flickor i grunden är något positivt – inte att användas som nedlåtande.

Ska definitivt hitta på något mer med inspirerande Pernilla Alexandersson i höst!

PS: Förresten, något som verkligen är värt att fira: Har nu fått hela 500 prenumeranter av Effektbreven. Superglad att så många vill ta del av inspirationsutskicken!

2 reaktioner till “Duktiga flickor, professionella rykten och relationsbyggande”

  1. Louise Pettersson

    Anledningen till att man börjat tala om ”duktiga flickor” som något negativt är väl att risken att kvinnor som försöker leva upp till för mycket samtidigt lättare drabbas av stressreaktioner och psykisk ohälsa….

  2. Jenny Eklund

    Javisst är det så. Och det är aldrig bra att pressa sig själv av fel anledningar, eller inte ta hand om sin hälsa. Men pendeln slog liksom tillbaka, så att allt som har med ”duktig” och tjejer att göra, blev någonting negativt.
    Jag tror att de som skrivit boken har rätt – det är inte själva duktigheten som är problemet, utan alla rädslor som det bottnar i. Hur som helst intressant att fundera kring!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *