Drömlivsföreläsningen på Umeå kommuns hälsodagar

Talande bild, om frihet och att bryta sig loss från invanda spår,  som jag använder i min föreläsning.

”Drömliv i vardagen – går det?

Hur ser ditt drömliv ut? Den stora utmaningen är sällan de drastiska förändringar som vi kan fantisera om, utan att hitta mening och drömliv i vardagen; mitt bland jobbkrav, prestation, mejlfix och lämningar och hämtningar på dagis/fritids middagsbestyr, städning, träning och relationer. Alla har möjlighet att leva sitt drömliv och under den här föreläsningen får du några nycklar till hur.”

Det här var beskrivningstexten till veckans huvudföreläsning. Jag var inbjuden att föreläsa på Umeå kommuns hälsodagar, där alla anställda inom kommunen får möjlighet att komma ifrån jobbet under tre eftermiddagar och ta del av föreläsningar och workshops. Mitt uppdrag var att leverera 1,5 timmes inspirationsföreläsning just om hur man får ihop sitt drömliv med vardagsstressen.

Det blev ett koncentrerad sammanfattning och mix av alla mina egna erfarenheter i ämnet, alla coachklienters och kursdeltagares berättelser och allt jag skrivit om på www.mereffekt.nu i två års tid. Jag har kokat ner allt till 16 tips som kan vara till hjälp för att få ihop drömlivet med vardagsslitet, kryddat med personliga exempel och anekdoter.

Närvaro och engagemang

Stämningen i rummet bland de 90-talet personer som kommit för att lyssna var otroligt närvarande, och jag tror att ämnet verkligen engagerar många!

”Dina tips borde få man höra påminnelser om varje dag! Det är ju sånt man egentligen vet, men det är så lätt att glömma bort i vardagsstressen”, kom en i publiken fram och sa efteråt. 🙂

Efteråt fick alla som ville också dela med sig av sina drömmar genom att skriva ner saker på stora papper som jag tejpat upp på väggen.

Tidigare under veckan blev det en minivariant av föredraget, då jag var inbjuden till frukostträffen för FB Umeå IRL, som Petra Liuski på Gepard Center of Communication arrangerar. Där bjöd jag på tio tips på hur man får mer effekt i arbetsvardagen.

Här kan du läsa mer om frukostträffen och all den fina feedback som kom efteråt.

Extra glad blev jag över det blogginlägg som Petra Liuski skrev efter mitt föredrag: ”Det skiter sig alltid”. Där skriver Petra sina egna reflektioner kring några av de produktivitetstips som jag gav, bland annat om hur man kan använda deadlines och hantera motgångar… Det är så roligt att budskapet verkligen uppskattas, och se att jag kanske lyckas i min strävan efter att göra livsfrågor, produktivitet och drömmar till något som både är begripligt, konkret och angeläget för alla.

Jenny Eklund är fantastisk på att ta det självklara till en nivå som träffar. Grattis till alla som anlitar henne som utbildare och coach.”
/Petra L, från Twitter och bloggen.

Måhända är det skrytvarning på att återge andras beröm, men likväl som jag uppmuntrar andra att träna sig på att ge sig själv beröm, så behöver även jag träna på det. Jag tänker på en sång som Emill Jensen sjöng på invigningen av SEE Västerbottensdagar härom veckan: ”Jag tror att jag är nått”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *