Digitalt entreprenörsskap, videoreklamfilmer och artikel i Infotech

Infotech Umeå har skrivit om en satsning jag varit inblandad i de senaste veckorna. Här kan du läsa hela artikeln: Digitalt entreprenörsskap i fokus. (Bilden här nedanför är ett kortare utdrag från sidan)

Infotech_Jenny_Dig_entr

Under några veckor har jag alltså varit engagerad i kursen Digitalt entreprenörsskap vid Umeå universitet, som drivs av duktiga Annakarin Nyberg. Studenterna hade ett moment där de fick i uppgift att jobba med en ”riktig” uppdragsgivare och företagare, för att göra korta filmproduktioner i ett visst ämne. Frågan gick till mig och jag tyckte det lät som en kul idé och valde att låta studenterna jobba med höstens nya produkt: Skriv ditt liv-handboken som ska bli i digital form, som e-bok/e-kurs.

Sex studentgrupper skulle producera varsin film, enligt de instruktioner jag gav. Under processen handledde jag grupperna och på avslutningen den 5 juni så samlades alla för filmvisning och redovisning av hur de jobbat, och vilka marknadsföringsstrategier de föreslog för satsningen. Det var ett intressant sätt att jobba på, och gav många idéer inför framtida lanseringar!

Jag har inte riktigt bestämt mig ännu, om någon av filmerna också ska användas i skarpt läge sen. Det var tyvärr lite tekniska problem som försvårade det valet, men eventuellt ska vi vidareförädla några av filmerna och i så fall kommer de förstås att publiceras även här.

En reaktion till “Digitalt entreprenörsskap, videoreklamfilmer och artikel i Infotech”

  1. Pingback: Sprind | Filmtajm, Almedalsveckan och diplomering

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *