Det viktigaste målet

“You must begin to think of yourself as becoming the person you want to be.“ - David Viscott

Det här med att ständigt sträva efter förbättring, är ett tudelat mål. För aldrig blir vi klara. Eller når tillräckligt mycket av det vi söker. Men det är ju också det som är tjusningen, och nyckeln till att fortsätta sträva vidare…

Become who you are”, står det på en tavla i mitt hem. Ett citat som inspirerat mig mycket genom åren. Men nu börjar jag mer och mer luta åt en justering av den strävan; att bli mer av den jag vill vara. Kanske är det samma sak, men för mig ger den senare formuleringen en ännu större frihet att skapa och omskapa sig själv.

Här är det förstås lätt att försvarsmekanismer som aptjatter sätter in, för hur svårt är det inte att uppnå att bli allt man önskar? Det är lätt att gå vilse i sina målsättningar, och skapa ännu större press på sig själv, och ännu större risk för att misslyckas. Men ett knep för att lura alla högljudda protester inombords, en övning som jag själv tränar mycket på, är att skilja på görandet och varandet. Det är grymt svårt, för att inte säga omöjligt, att uppnå allt vi vill göra. Världen är full av förutsättningar som ändras, och som gör att vi alltid får räkna med hinder och motstånd och så kallade misslyckanden.

Däremot kan vi alltid bli mer och mer av den person vi önskar vara. Och här kan vi lugna de inre protesterna genom att börja tänka på oss själva som att vi håller på att bli den person vi vill vara. David Viscott visste vad han pratade om.

”You must begin to think of yourself as becoming the person you want to be”.

Det blir mitt enda nyårslöfte, nu och framöver. Gott Nytt År!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *