De fyra elementen

Jag har varit på kurs igen. Ämnet var både ovant och självklart på en samma gång; det handlade om de fyra elementen hur de kan symbolisera olika aspekter av våra liv.

Four element profile är utvecklat av det danska paret Anni och Carsten Sennov, och bygger på och tänket att de fyra elementen eld, vatten, jord och luft representerar olika egenskaper (och faser) hos en människa.

Grymt intressant med nya perspektiv. Från början är jag alltid nyfiken kritisk till allt som har med förklaringsmodeller att göra; jag gillar inte att placera människor i ett fack. Men den här modellen har faktiskt många aha-upplevelser och perspektiv som gör att människors beteenden och behov får en logisk förklaring. Om än på ett annorlunda sätt. Och det innehåller också en hel del insikter och tips om hur vi kan kommunicera med varandra på ett sätt som når fram till just vissa personlighetstyper. Mycket användbart i både jobbsammanhang och privatliv!

Eld med sin passion och driv är naturligtvis är ett av mina ledande element, så den här bilden passar fint i sammanhanget:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *