Bilder från veckan som gick

Har en intensiv jobbvecka bakom mig. Det som skilde från övriga arbetsveckor var att jag på grund av förkylning var helt utan röst på måndagen, vilket innebar stora utmaningar och en mängd halstabletter, varma drycker och tjurskallighet för att fixa mina åtaganden under resten av veckan… Men det var absolut värt det.

Tisdag: Reportage om Bokjuryn

Besökte en fjärdeklass på Sjöfruskolan i Umeå, för att dokumentera hur de jobbar med böcker och läsande inför arbetet med Bokjuryn. Reportaget ska publiceras i barnbokskatalogen och på webben, lite senare i vår. Att intervjua barn är bland det svåraste som finns, de svarar inte alls som vuxna gör. Och tur är väl det.

Den engagerade läraren i klassen är min namne,  Jenny Eklund i Umeå! Vi har båda jobbat inom kommunen och har därför också en viss vana att bli sammanblandade och inte minst få varandras mejl…  ”Den andra” Jenny Eklund har också en finfin barnboksblogg.

"Den andra" Jenny Eklund i Umeå, lärare på Sjöfruskolan.

Onsdag: möte med styrgruppen för Littfest.

Nu är det bara två veckor kvar till Littfest – Umeås internationella litteraturfestival, som jag är koordinator för. Den här veckan har vi spikat programmet, gjort afficher och utskick och sparkat igång Littfestbloggen, men fortfarande är det mängder av detaljer kvar som ska fixas. Viss festivalpanik har jag allt. Men det hör till, säger de andra som varit med förr…

Katharina Eriksson och Johanna Löjdström
Daniel Kallos
Patrik Torneus

Torsdag: Föredrag om sociala medier på Dataföreningen i Umeå

Dataföreningen i Umeå bjöd in till föredrag om sociala medier och vad de kan betyda för organisationer och företag. Jag föreläste om ämnet ur ett mer övergripande perspektiv, och representanter för Umeå Energi berättade hur de arbetar med bland annat Twitter, bloggar och Facebook.

Kul: Intresset för träffen var var stort, så stort att Dataföreningen fick uppgradera till en större lokal, biosalongen på Folkets Hus.
Mindre kul:
Nackelen med det var förstås ljudet, en biosalong är fylld av heltäckningsmattor och ljuddämpande material och dessutom saknades mikrofon. Men jag hinkade i mig en stor mängd te innan föredraget och lyckades sen hålla låda i 1,5 timme. (Via Slideshare, kan man ta del av föredraget)

Som alltid intressant att träffa nya människor från olika företag och tvingas vässa sina argument kring för- och nackdelar med social webbkommunikation.

Mikael Hansson från Infotech och jag med tekoppen
Dataföreningen i Umeå på Folkets Hus
Avslutningsprat. Jenny Eklund (Konkret och Social Media Club Umeå), Linda Karlsson (Umeå Energi), Patrik Näslund (Dataföreningen) och Per-Olov Sjöberg (Umeå Energi).

Fredag: månadens lunchträff med Social Media Club Umeå.

Temat för denna träff 26 mars var Facebook. FB har, med sina drygt tre miljoner användare bara i Sverige, blivit något vi alla har ett förhållande till – oavsett hur mycket eller lite vi använder oss av FB. Är det rätt/fel att vissa företag förbjuder FB-användning för anställda? Förändrar FB vårt sätt att kommunicera och förhålla oss till varandra och oss själva? Vilken bild ger vi av oss själva via FB? Suddas gränsen mellan det offentliga och privata jaget ut? Hur kan företag agera på FB? var några av de frågor som diskuterades.

Jag avslutade lunchträffen med att läsa upp ett roligt inlägg om olika FB-profiler som bokbloggaren Petra Jankov Picha skrivit: Vad säger statusraden om dig egentligen?. Håll utkik efter information om nästa träff via vår fanpage på just Facebook, eller anmäl dig till mejllistan genom att skriva till mig. (Till Valborg siktar vi på en kvällsträff i stället, i pubmiljö.)

Uppdatering: Här har Infotech skrivit lite om Dataföreningens möte, utifrån exemplet Umeå Energi.

En reaktion till “Bilder från veckan som gick”

  1. Pingback: Bokjuryklassen — Headway

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *