Berätta ditt liv i Solna

I Solna händer det grejer som jag är inblandade i. På äldreboendet Ametisten smids det spännande planer på att få in livsberättande som en del av omvårdnaden för de boende. Det börjar med ett projekt som fått namnet Berätta ditt liv, och målet är bland annat att utveckla metoder för att personal och boende ska kommunicera på ett vidare plan med varandra.

Precis som alla projekt började det med en idé (bland annat inspirerat från Skriv ditt liv), som på något vis ska få liv genom strategier och konkreta mål. Jag hade förmånen att få tillbringa två dagar med den engagerade projektstyrgruppen för hjälpa dem att ta fram projektets kärna, visioner och mål, och landa i en konkret projektplan. Som bland annat nu innehåller den här sammanfattningen:

”Berätta ditt liv handlar om att prova en arbetsmetod med de äldre som ska ligga till grund för framtida arbetssätt där de boende och personal kommunicerar på en högre nivå, berika det sociala innehållet i vardagen och få ett ökat samspel mellan individerna där man varje dag får en god dag med de boende i fokus.”

Fantastiskt kreativa dagar som fortsätter med en utbildning i mars som vi ska sätta ihop för den personal som ska genomföra satsningen.

“Efter två dagars intensivt arbete under Jenny Eklunds ledning har vi fått något abstrakt att bli tydligt och klart. Tack Jenny! För mycket god vägledning i projektarbetet och för din fantastiska förmåga att handleda och få fram många bra saker vi alla bär på utan att själva förstå det.”
/Suzanne Habra, verksamhetchef på Ametisten i Solna.

Lite bilder från projektbrainstormingprocessen:

Carina Doyle, Maria Mattson, Bosko Lekic.

Emma Lidgren, Madeleine Haglund, Suzanne Habra.

8 reaktioner till “Berätta ditt liv i Solna”

 1. Pingback: På gång 2011 — Headway

 2. Suzanne Habra

  Det som är nu så roligt är steget där VI som jobbat fram målen att inspirera personalen på Ametisten. Vi har börjat berätta och reaktionerna är framförallt nyfikenhet med många frågor som följd!! En gnista har tänts!

 3. Emma Lidgren

  Nästa vecka är det dags!
  Spännande!

 4. Pingback: Utbildningsdagar i pilotprojekt med potential — Headway

 5. Thikra

  Hej!
  Jag är verkligen glad att jag är klar med mina samtal.

 6. Jenny Eklund

  Spännande! Hur gick det tycker du?

 7. Thikra

  Det gick väldigt bra. Både jag och denna boende som jag intervjuade, hade väldigt trevlig tid att prata och umgås.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *