Andra lunchträffen med SMC Umeå

Lunchträff nummer två med Social Media Club Umeå gick finfint. Ett trettiotal personer anslöt sig till Norrlandsoperans lunchrestaurang och engagerade sig i dagens ämne: tips och tankar kring olika tjänster på sociala webben. Så roligt när folk vill bidra till en levande diskussion!

Det blev en snabbgenomgång av de vanligaste funktionerna, och tips på olika saker vi tycker att vi har nytta av. Så funkar RSS, Twingly och olika bloggportaler och bloggsök. Tips på hur man kan skapa egna communitys (nätgemenskaper) t.ex via Ning. Personliga startsidor för olika flöden med hjälp av Netvibes. Bjuda in till möten med hjälp av t.ex Doodle. Snabbkommunikation med Google talk, MSN, Yammer.

Vi diskuterade (givetvis) också mikrobloggar och i synnerhet Twitter en hel del. Även om vi är många som inte gillar verktyget särskilt mycket, och tycker att det är rörigt och opedagogiskt, så kom vi också fram till att det har sina fördelar. Inte minst när det gäller att få intressanta tips, och att exempelvis följa en konferens eller ett ämne.

Och nu finns det även en så kallad hashtag, ett slags ”kanalnamn” för alla som är intresserade av sociala medier i Umeåregionen, och som har ett konto på Twitter. Sök på #smcumea så kommer alla inlägg fram. (Just nu strular Twitter så endast några av de många inläggen syns, men jag hoppas att det rättar till sig) #smcumea skapades under själva lunchdiskussionen av några engagerade deltagare, verkligen sociala medier i praktiken!

Tyvärr fungerade inte Bambusersändningen, men diskussionerna spelades in och läggs snart upp ligger nu på Blip.tv:

Bilder från träffen: (tagna av Anja Säker)

SMC Umeå Lunchträff

smcumea2_2

Läs mer om

3 reaktioner till “Andra lunchträffen med SMC Umeå”

 1. Pingback: Tweets that mention Andra lunchträffen med SMC Umeå | Konkret -- Topsy.com

 2. Kesomackan

  Det finns många mashups som gör det enklare att följa twitter, som twitterfeed och yoono, men problem uppstår om man vill se vad någon svarar en person som man själv inte följer. Då måste man gå in deras twitterflöde och läsa, lite väl krångligt tyvärr. Det borde de komma på en lösning på. Annars är twitter grymt, tycker jag.

 3. Jenny

  Det är väl delvis en vanesak, antar jag. För oss/mig som började med Jaiku är det så svårt att vänja om sig till Twitters upplägg, och jag kommer aldrig att förstå hur de kan ha byggt ett så opedagogiskt system som inte håller för sig själv, utan att man måste ha mashups/tilläggsprogram för att kunna använda det.

  Men samtidigt; visst, det händer massor med intressanta saker på Twitter, och eftersom Twitter just nu är populärast så vill man ju ändå vara där.
  Även diskussionerna på Jaiku faktiskt har börjat bli mer levande igen!

  Om några år är det väl hur som helst något helt annat som gäller… Intressant är det i alla fall.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *