Älska mejl

Jag erkänner: jag älskar mejl. Både att läsa mejl och att skriva dem.

Men ibland verkar det vara lite konstigt att gilla e-post. Det hör liksom till att vi ska oja oss över överfulla inboxar och bli stressade över att det förväntas att vi ska hinna läsa och svara på allt som strömmar in.

Men uppenbarligen är vi fler som gillar mejlande. Jag läser just nu Julia Camerons och bok Skriva för livet (som inspiration till ormbearbetningen av min egen bok Skriv ditt liv) och Julia Cameron kopplar just mejlandet till vår inre lust att skriva:

”Vi har alla en skrivlust. Lusten att skriva är en primär mänsklig instinkt: en drivkraft att namnge, ordna och på sätt och vis kontrollera våra erfarenheter. Drivkraften att skriva, den där ursprungliga glädjen vi kände när vi var barn, när vi lärde oss bokstäverna som formade vår värld, är en drivkraft som har varit begravd i vår hetsiga, elektriska, telefoniserade värld. E-post är en slags återbalansering av hjulet. Människor älskar e-post eftersom de älskar att skriva. Dessutom, eftersom det är en omedelbar kommunikation, luras människor till att strunta i sin inre censor.”

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *